Adobe Audition

Adobe Audition CC 2014.2

Professionele software voor huismuzikanten

VOOR

  • Heldere interface
  • Meerdere audiosporen

TEGEN

  • Geen audiomateriaal meegeleverd

Goed
7

Met Adobe Audition produceer je met een beetje oefening en voorstudie digitale muziek. De software heeft alles in huis voor het opnemen, mixen, bewerken en publiceren van audiomateriaal.

Zoals je gewend bent van Adobe producten, is ook dit pakket erg compleet. De focus ligt minder op het speelse aspect, zoals bij Magix Music Maker maar meer op het professionele muziekmaken.

Je komt een heel eind door louter knip-en-plakwerk in de meeste muziekprogramma's. Begin- en eindpunten stel je simpelweg in met een markering, zoals je dat gewend bent bij de meeste video- en audiobewerkers. Adobe Audition gaat echter wat verder, onder andere door ondersteuning van Virtual Studio Technology (VST), waarmee je instrumenten importeert en bewerkt.

Adobe Audition werkt met verschillende sporen (tracks) die je vult met samples of directe invoer uit instrumenten. VST instrumenten installeer je als plug-in, wat betekent dat je ze van het net haalt of koopt van derden. VST-pakketten zijn niet goedkoop maar bieden een goede basis. Zo installeer je een drumkit om moeiteloos drumloopjes te maken.

In tegenstelling tot Magix Music Maker is Adobe Audition niet 'out of the box' te gebruiken. Om aan de slag te gaan moet je eerst geluidsbestanden importeren of een instrument aansluiten. De interface is helder, al zullen beginnende muziekmakers door de afwezigheid van samples geen idee hebben waar te beginnen. Zomaar wat aanmodderen met Adobe Audition is dus geen optie.

Beoordelingen about Adobe Audition

Promotie×