FlightGear

FlightGear 2016.1.1

Flight simulator neemt een hoge vlucht

VOOR

  • Ruime keuze vliegtuigen
  • Uitbreidbaar

TEGEN

  • Zwaar programma

Uitmuntend
8

FlightGear is een vluchtsimulator van hoge kwaliteit. De mooie software is namelijk open source en daarom kan iedereen een bijdrage leveren aan dit uitgebreide gratis programma.

Voordat je de lucht in gaat, selecteer je een vliegtuig en een luchtruim. Hierbij heb je ruim keuze, want verschillende partijen voegen constant vliegmachines en omgevingen toe aan de open source software. Keuzes maak je via een menu, maar je kunt als alternatief ook commando's ingeven in een apart scherm.

FlightGear stuurt je niet op missies en geeft geen opdrachten. In plaats daarvan vlieg je er gewoon heerlijk op los. Althans, als je je vlieger naar keuze hebt weten te starten. Ieder model heeft namelijk een uitgebreide gebruiksaanwijzing en deze vind je op de site van FlightGear (zie extra's).

Niet geheel tegen onze verwachting in is FlightGear een zware jongen. Wanneer je FlightGear opstart, is het dus verstandig andere applicaties af te sluiten. Voor de installatie mag je ook wel even een kwartiertje uittrekken.

FlightGear haalt het qua realisme nog niet bij Microsoft Flight Simulator X. Maar met het open karakter van de software is 't programma zeker goed op weg. Wil je lekker gratis pilootje spelen in een semi-realistische en gedetailleerde omgeving, dan is dit programma wel degelijk een aantrekkelijke optie.

FlightGear

Download

FlightGear 2016.1.1

Beoordelingen about FlightGear

  • door Anonymous

    mooi maar moeilijk.
    ik heb al eerder gedaan maar het was erg moeilijk maar de graphics zijn mooi en de keuze uit...   Meer

Promotie×