Pencil

Pencil 3.0.4

Tekenen en animaties maken met groot gebruiksmak

VOOR

  • Ondersteunt vector-afbeeldingen
  • Ondersteunt toevoegen audio
  • Bijzonder geschikt voor tablet-pc's

TEGEN

  • Nee, echt niet

Goed
7

Pencil is een overzichtelijk en bescheiden programma voor het maken van simpele animaties en tekeningen in 2D. Wil je snel een animatie in elkaar draaien, maar ontbreekt het je aan tijd? Teken dan gauw wat met het gebruiksvriendelijke Pencil.

De gebruiksvriendelijkheid van Pencil is deels te danken aan de beperkte opties van het programma. In tegenstelling tot andere programma's stort Pencil geen overweldigende hoeveelheid gereedschap over je uit. Bovendien geldt: What you see is what you get. Alle beschikbare instrumenten staan bij opening van Pencil in mini-vensters op je scherm. Naar keuze 'koppel' je deze los of integreer je ze weer met het hoofdscherm.

Eén van de belangrijkere vensters bevindt zich standaard onderin en herbergt een tijdbalk en de verschillende lagen van je tekening. Vlak erboven vind je nog een interessante optie, namelijk het toevoegen van geluid aan je animatie.

Een ander punt waarop Pencil zich onderscheidt van de massa is het ontbreken van een grote hoeveelheid sneltoetsen. Dit, in combinatie met de vriendelijke lay-out, doet vermoeden dat het heerlijk tekenen is met Pencil op touch screen apparaten. En jawel, op YouTube zijn daar de nodige filmpjes over te vinden (zie extra's).

Pencil is een pareltje. Breek haar oester met sobere voorkomen open en je komt in een software-wereld waar gebruiksvriendelijkheid en gemak regeren. Moeiteloos vereeuwigt dit top-tekenprogramma de vruchten van jou creatieve geest.

Meeste downloads Multimedia voor windows

Meer

Beoordelingen about Pencil

Promotie×